tiistai 8. joulukuuta 2015

Famolas Pylpyrä (Cora)

Perustiedot
Nimi: Famolas Pylpyrä, kutsumanimeltään Cora
Rotu: Suomenlapinkoira
Sukupuoli: Narttu
Syntynyt: 14.5.2015
Väri: Riista valkein ja ruskein merkein (geneettisesti siis merkkiriista valkoisin merkein)
Cora koiranetissä

Terveyshistoria
-Vanhempien perusteella Pompen-terve
-Itsenäisyyspäivänä 2015 eläinlääkärireissu silmähaavan ja -tulehduksen vuoksi.
-kesällä 2016 juoksut eivät ottaneet loppuakseen. Ultrattiin ja vaikka kohdussa ei muutoksia, saatiin kohtutulehduksen varalta antibiootit.
-9/2016 ei vieläkään juoksut loppuneet. Ultrattiin kolmannen kerran ja nyt näkyi oikean munasarjan kohdalla parin cm halkaisijan massa. Cora steriloitiin ja munasarjasta löydettiin ovuloimaton munasolu.

Luonne ja käyttäytyminen
Cora on pienestä pitäen ollut tomera ja määrätietoinen pentu. Se tuli kolmanneksi jäseneksi laumaamme ja pikkupentuaikan oli varsinainen kiusanhenki. Sillä riitti niin uteliaisuutta kuin äänihuuliakin, minkä vuoksi ensimmäiset kuukaudet menivät nuorta tyttöä kouliessa. Se on kuitenkin fiksu ja siltä löytyy ihmispehmeyttä eli kouluttaminen on kyllä mennyt nopeasti perille. Sisäsiisteys meni nopeast perille; ainoastaan yksin ollessaan tuli vielä puolivuotiaanakin kaikki mahdollinen ulos. Ihmisten ollessa kotona käyttäytyy kuin enkeli, mutta yksin jäädessään keksii kyllä aina jotain tuhottavaa, oli kyseessä sitten seinän järsiminen tai tavaroiden varastelu. Myös ruokahalu on Coralla ollut aina kohdallaan ja muutamaan kertaan on saatu jännittää, josko edessä olisi suolileikkaus.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti