Koiramme

Kotona asuvat omat koirani sekä meillä sijoituksessa olevat koirat.

Kuro [Pontus]
Suomenlapinkoira uros
Syntynyt 22.5.2007
Terveys: lonkat A/B, kyynärät 0/0, polvet 0/0, silmät terveet (23.9.2014)
Kastroitu talvella 2012 vilkkaan hormonitoiminnan vuoksi. Poistettu vasen silmä kesällä 2015 8 kk kestäneen laajan silmätulehduksen vuoksi
Näyttelytulos EH, luonnetesti 215 pt.
Kuro koiranetissä

Kuro on mammanpoika, jolla on loputon ruokahalu ja joka on erityisen perso makealle. Varsinkin dallaspullat ovat tämän pojan lemppareita. Kuro saattaa aluksi vaikuttaa hieman jurolta, on toki ihmisystävällinen, mutta ei kovin kiinnostunut tuntemattomista. Lämmettyään ihmiselle, ei juuri suostu kyljestä enää myöhemmin liikkumaan. Seuraa laumaansa kaikkialle. Vahtiviettiä löytyy reilusti. Ei suostu tekemään pakotettuna mitään ja omaa huonon itsetunnon - tästä ja omista koulutusongelmista johtuen remmirähjä ja tulee toimeen toisten koirien kanssa vain, mikäli toiset osaavat antaa tälle tämän tarvitseman tilan.

Lue lisää Kurosta...


Donna [Vanilla's Honey Finnish Design]
Suomenlapinkoira narttu
Syntynyt 5.2.2011
Terveys: lonkat B/B, kyynärät 0/0, polvet 0/0 (15.1.2013), silmät terveet (15.1.2013 & 12.9.2015, 14.12.2017), Pompen, PRA ja DM terve
Pentueet: Vanilla's Honey N-pentue, Saletisti A-pentue
Näyttelytulos ERI, 2 x serti Virosta, luonnetesti 174 pt.
Donna koiranetissä

Donna on positiivisuuden ja ihmisrakkauden ruummiillistuma. Se rakastaa kaikkia vauvasta vaariin ja kestää nöyrästi niin omistajan huonot päivät kuin pienempien ihmisten retuutukset. Donna ei välttämättä ole aina se penaalin terävin kynä, mutta intoa tältä löytyy sitäkin enemmän. Donna on erittäin sosiaalinen myös toisten koirien kanssa ja väistää ennemmin kuin lähtee tappelemaan - mikään ovimatto tyttö ei kuitenkaan ole ja varsinkin liian innokkaat sulhoehdokkaat saavat nopeasti hammasta. Myös paimenviettiä Donnalta löytyy ja tästä syystä kaikki koirat eivät oikein perusta tämän tavasta leikkiä; jahdata ja haukkua ympäriinsä, sekä roikkua kaulakarvoissa, valjaissa tai mistä nyt ikinä kiinni saakaan.

Lue lisää Donnasta...
Pirtti (Tunturitähden Gilká) 
Suomenlapinkoira narttu
Syntynyt 9.6.2014
Terveys: lonkat B/B, kyynärät 0/0, polvet 0/0 (29.3.2016), silmät terveet (29.3.2016 & 31.5.2018), Pompen ja DM terve, PRA kantaja
Näyttelytulos ERI

Keväällä 2018 ilmoitin etsiväni suomenlapinkoira pentua tai nuorta aikuista, joka mahdollisesti voisi toimia homekoirana. Gilkan omistaja otti minuun kesällä yhteyttä. Heillä oli edessä muutto tiiviimmälle asutusalueelle ja hän oli miettinyt josko Gilkan olisi parempi asustella rauhallisemmalla alueella; tällä kun oli taipumusta vahtia omaa pihaa. Kun Donna jäi tyhjäksi, otin yhteyttä Gilkan omistajiin ja lokakuussa Gilka muuttikin meille sijoitukseen. Vaikka Gilkasta on koko ajan puhuttu ihmisten välillä Gilkana, on sitä itseään kuitenkin kutsuttu Pertiksi, eikä se vastaa Gilkaan lainkaan kutsuttaessa. Tästä syystä vaihdoimme Gilkan nimeksi Pirtti :)

Lue lisää Pirtistä


Kira (Saletisti Dana Scully) Suomenlapinkoira narttu
Syntynyt 20.9.2019
Terveys: Pompen terve.
Kira Koiranetissä

Kira meni Huhtakedon kenneliin maksuksi Pirtin jalostuslainasta ja kun heidän sijoituskotinsa peruuntui, ehdotin, että mitä jos Kira sijoitettaisiinkin meille. Aika näyttää mitä Kirasta kasvaa.

Lue lisää Kirasta

Dora [Saletisti Quagmire Isadora]
Syntynyt: 10.12.2019
Terveys: Vesipää-epäily
Dora Koiranetissä

Tarkkailimme extra-tarkasti Viiran 2.pentueen päitä ja Doran päänmuoto huolestutti meitä jo muutaman päivän ikäisestä asti. Mitä vanhemmaksi tämä tuli, sitä vakuuttuneempia olimme, että sillä on vesipää. Eläinlääkäri vahvisti epäilyksemme, mutta ei kuitenkaan diagnisoinut vesipäätä. Soudin ja huopasin Doran kohtalon suhteen, mutta en raaskinut kuitenkaan "tervettä" pentua lopettaa, joten Dora jäi toistaiseksi meille. Dora saa kasvaa meidän laumassa niin kauan kun pysyy oireettomana ja jos se on oireeton vielä aikuisena, etsimme sille oman kodin, jossa sille on hieman enemmän aikaa kuin meillä :)

Lue lisää Dorasta 

SALETISTI SIJOITUKSESSA 

Tatsu [Saletisti Disneyprinsessa] 
Suomenlapinkoira narttu
Syntynyt 20.9.2019
Terveys: Pompen terve.
Tatsu Koiranetissä

Lue lisää TatsustaJoiku [Apris Joiku]
Suomenlapinkoira uros
Syntynyt 9.1.2007
Terveys: lonkat A/A, kyynärät 0/0, silmät terveet (3.1.2019), Pompen ja PRA terve, DM kantaja
Jalostustarkastus
Pentueet: Saletisti B-pentue
Joiku koiranetissä
Asuu Kouvolassa


Pääsiäisenä 2016 Facebookin suomenlapinkoira-yhteisössä törmäsin tori.fi ilmoitukseen jossa kaupiteltiin 9 vuotiasta reksiteröityä lapinkoiraa. Olin jo pidemmän aikaa kaavaillut, että eläkkeellä olevalle yksin rintamamiestalossa elävälle isälleni pitäisi saada koira kaveriksi. Pari viikkoa myöhemmin, reilu 500 ajokilometriä takanapäin ja Joiku istui jalkojeni välissä matkalla uuteen kotiinsa. Joiku on elänyt juuri sellaista elämää, mitä en yhdellekään kasvateistani soisi - koko elämä tarhassa, vain satunnaiset hihnalenkit päivää piristämässä. Yllättävän luottavaisin mielin poika kuitenkin lähti matkaamme. Valitettavasti isäni terveys ei kuitenkaan kestänyt koirakaveria. Joiku asusteleenkin tätä nykyään nuoren miehen kaverina kerrostalossa ja uskallan väittää, että se on nyt onnellisempi kuin koskaan.

Lue lisää Joikusta


ENTISET SIJOITUSKOIRAT

Ruka [Saletisti Aina Kuuratassu] 
Suomenlapinkoira narttu
Syntynyt 21.2.2016
Terveys: Lonkat C/C, kyynärä 1/0, Selkä VPA0 SP0 LTV0, Polvet 0/0, silmät terveet (25.08.2018), sydän terve (25.08.2018), PRA, Pompen ja DM terve
Steriloitu keväällä 2019
Näyttelytulos: EH
Ruka koiranetissä
Asuu Kouvolassa

Ensimmäinen kasvattamani pentue ja ensimmäinen pentu jota olen joutunut avittamaan synnytyksessä - hermostunein sormin leikkasin ja sidoin tämän tyttösen napanuoran. Rukan on äärimmäisen tarkkaavainen, sosiaalinen ja "helppo" koira, joka rakastaa kaikkia; niin ihmisiä kuin eläimiäkin.

Lue lisää Rukasta

Pimu [Saletisti Bimu Bianca

Suomenlapinkoira narttu
Syntynyt 17.2.2017
Terveys: pieni napatyrä, PRA terve
Pentueet: Saletisti C-pentue
Näyttelytulos: EH
Pimu koiranetissä
Asuu Hyvinkäällä

Yhteisomistuksessa. Keisarinleikatuista neljästä pennusta ainut eloonjäänyt. Asuu emänsä kanssa lapsiperheessä. Pentueen suurin; jäämme mielenkiinnolla odottamaan mitä tästä kasvaa.

Lue lisää Pimusta


LAJISTA VIIS KUNHAN LAUMA TOIMIIKummitus 

Maatiaiskissa
Syntynyt 05/2018

Tuleva hiirikissa, nyt lähinnä aiheuttaa kauhua Kurolle kyöhnäämällä tämän kyljessä. Tulee sisälle koirien kutsuhuudolla ja omaa paremman laumavietin kuin koirani. Todennäköisesti emä-poika sukurutsauksen tuotos, mikä näkyy tappijalkaisuudessa.


POISSA VIERESTÄ, MUTTA EI MIELESTÄ

Cora [Famolas Pylpyrä] 
Suomenlapinkoira narttu
Syntynyt 14.5.2015
Näyttelytulos EH
Cora koiranetissä

Cora on topakka neiti unelmayhdistelmästäni, joka oli sijoituksessa meillä Famolas kennelistä, kunnes se hormonihäiriön vuoksi steriloitiin syksyllä 2016. Yksi asia johti toiseen ja keväällä 2017 Cora muutti virallisesti Helsinkiin nuoren pariskunnan silmäteräksi. #isinkulta

Lue lisää CorastaKASVATTEJA JA KOIRAKAVEREITA
Tässä linkkejä koirakavereiden, koirieni sukulaisten sekä tietty omien kasvattieni sivuille, blogeihin yms.

Cantavia Kodinonni [Donnan isä]
Pakkasen Eloaika [Poropentueen emä]
Kennel Famolas
Kennel Vanilla's Honey

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti