keskiviikko 4. joulukuuta 2019

Viiran ja Ompun pentuprojekti

Viiralle syntynyt neljä pentua, 3n 1u. 



Pakkasen Eloaika Pihlajamäen Onnimanni
Silmät tark. 9/19 ok 10/19 ok
Prcd-PRA Terve A Ei testattu
Pompen Normaali (N) Ei testattu
Lonkat A/A (113) A/A (102)
Kyynärät 0/0 1/0
Selkä VA0 (normaali) Ei tutkittu
SP0 (puhdas)
LTV0 (normaali)
Polvet 0/0 (3/16) 0/0 (10/16)
Näyttelyt ERI -
Luonnetesti - 174

Yhdistelmä Koiranetissä

Yhdistelmä olisi muuten jalostustoimikunnan hyväksymä, mutta JTK hyväksyy ainoastaan 0/0 kyynärät. P. Onnimannilla on 1/0 kyynärät.

Päädyimme kokeilemaan Riikan kanssa Viiralla toisia pentuja, sen ensimmäisestä pentueesta kun jäi vain kaksi jälkeläistä. Eemeli ja Pyry on vielä tarkkaamatta, mutta ulkoisesti ja luonteen puoesta ovat oikein erinomaisia poropoikia, mikä lisäsi kiinnostusta tehdä Viiralla vielä toinen pentue. Itse pidän Viirasta valtavasti ja haluaisin siitä omaankin laumaan jatkoa; tarkoitus onkin tästä pentueesta sijoittaa yksi narttupentu, mikäli sopiva sijoituskoti löytyy. Viiralle sulhoksi valikoitui tuttavan suosituksesta Pihlajamäen Onnimanni, joka toimii aktiivisena pelastuskoirana. Pennuista onkin odotettavissa mainioita harrastekoiria. Yhdistelmä olisi muuten jalostustoimikunnan hyväksymä, mutta Ompun 1/0 kyynärä esti sen. Pentujen myyntihintaan sisältyy virallinen kyynärkuvaus. 

"Viira on reipas mutta pohdiskelevainen porokoiraneiti. Viira haluaa yleensä aina ensin pohtia kaikki uudet asiat ja sitten vasta päättää miten tähän asiaan reagoidaan. Kulkee mutkattomasti mukana arjessa, suurimmaksi osaksi vapaana muutaman metrin päässä tepsuttaen. Viira on pätevä tallikoira, se tietää missä saa mennä ja mihin ei saa mennä ja esimerkiksi odottelee kiltisti tarhan ulkopuolella istuksien kun emäntä hyörii tarhassa hevosten kanssa. Viira ottaa vieraat vastaan iloisesti ja pyrkiikin ensimmäisenä syliin kun on jotenkuten sinuiksi päästy. Vieraita koiria kohtaan Viira on yleensä jonkin verran varauksellinen mutta on siitäkin (ja keppien omimisesta) huolimatta saanut monta hyvää koirakaveria. Nuoremmilleen yleensä irvistelee kun ilmoittaa haluavansa etäisyyttä mutta ei ole rähissyt tai lähtenyt rähinään mukaan. Riistaviettiä Viiralla on sen verran että liikkuvan perään lähdetään suht herkästi ja onhan neiti parikin hiirtä saanut tallilla kiinni. Korvat kuitenkin säilyvät mukana ja jahti keskeytetään jos emäntä siitä (yleensä kyllä melko kovaäänisesti) huomauttaa. Komentelusta voi tosin tulla poroselle paha mieli ;) ja Viira onkin siinä mielessä pehmeä koira että ottaa herkästi itseensä joskin sen verran kova ettei muistele menneitä sen kummemmin."

"Ompun eli Pihlajamäen Onnimannin kanssa harrastetaan aktiivisesti pelastuskoiratoimintaa ja se on hälytyskelpoinen koira toisessa sukupolvessa. Kotona Omppu on rauhallinen sekä tulee hyvin toimeen meidän laumassa. Työssään Omppu on itsenäinen, mutta hyvin ohjattavissa sekä erittäin ihmis ystävällinen. Omppua saa käydä katsomassa livenä tämän kotonaan Lahdessa".


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti