maanantai 10. syyskuuta 2018

Laumanlisäys nro 2.

Joskus asiat vain tapahtuvat.

Suunnitelmissani on jo jonkun aikaa ollut lähteä homekoiraohjaajakouluun. Itsellänihän on siis vankka kokemus ja koulutustakin kiinteistöalan toimistotöistä. Töitä tuolta alalta on aktiivisesti etsitty laihoin tuloksin jo parisen vuotta. Kouvolaan olen tullut jäädäkseni ja nyt työnhaun ohessa on opiskeltu käytännönpuolta rakennusalalla. Siitä sitten lähti tuo ajatus homekoirahommista. Ainoana ongelmana tässä on, että pitäisi olla koira jota kouluttaa ja omat koirat ovat hommaan liian iäkkäitä.

Alkukesästä laittelin vähän matoa koukkuun ja huutelin facebookissa suunnitelmistani: piti löytää homekoiraksi soveltuva nuori aikuinen tai pentu sopivasta yhdistelmästä. Yhteydenottojakin tuli, mutta jäin ensin odottamaan josko Donnalle tulisi juoksut. No tulivathan ne, mutta tiedämme miten niitten kanssa meni joten se sitten siitä. Noin kuukausi sitten sain kuitenkin erittäin lupaavan viestin Etelä-Suomesta. 4 vuotias narttu ehkä etsisi kotia. Omilla omistajilla on asumistilanne muuttunut ja heidän mielestään koira olisi onnellisempi syrjemmässä; vahtiviettinen vauhtimimmi kun on. Mitä enemmän he nartustaan kertoivat, sen täydellisemmältä minun elämäntilanteeseen narttu kuulosti. Se on suvultaan erinomainen, itse asiassa Donnan puolisiskon tyttö. Se on rakenteellisesti ja terveydeltään erittäin hyvä, tyypiltään minun makuuni. Siinä on juuri ne asiat kunnossa, mitkä itselleni ovat tärkeitä ja viat vähäpätösempiä, joilla itselleni ei olekaan niin väliä. Kaiken lisäksi omistaja haluaisi itse tehdä myöhemmin tällä pennut, joten hän toivoi että minä teettäisin tällä pennut ensin, niin uskaltaa sitten hyvin mielin hän tehdä nuo pennut vanhempana kun oma elämäntilanne sen sallisi.

Eilen sitten kävimme katsomassa narttua ja taisi siinä tunti jos toinenkin vierähtää. Olen jo aivan rakastunut ja niin olivat Kuro ja Donnakin; narttu asettui laumaan täysin ongelmitta, osasi antaa Kurolle sen tarvitseman tilan ja luki Kuroa kokoajan erinomaisesti. Jos mitään yllätyksiä ei tule, lokakuun alussa meilläon taas kolmen koiran (ja yhden kissan) lauma <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti