lauantai 14. toukokuuta 2016

Saletisti Aivan Ihana "Sera"

Kuva: Elisa Ruokolainen
Sera [Saletisti Aivan Ihana]
Suomenlapinkoira narttu
Syntynyt 21.2.2016

Sera koiranetissä

Pompen ja DM terve vanhempien perusteella

Seran näyttelyarvosteluja:

22.4.2017 Simpele ryhmänäyttely

JUH H Kirsi Honkanen
Pienehkö, erittäin feminiininen kevytpiirteinen pää. Otsapenger voisi olla voimakkaampi. Korkealle kiinnittyneet korvat. Vielä pehmeä selkä. Hieman matala hännän kiinnitys. Riittävästi raajaluustoa. Riittävät etukulmaukset, hyvät takakulmaukset. Hyvät sivuliikkeet. Vielä löysä edestä. Hyvä karvapeite. Tarvitsee aikaa.

29.1.2017 Kuopio Pystykorvien erikoisnäyttely

JUN EH Tuula Pratt
Hieman matalan vaikutelman antava, kevytpäinen narttu, jolla melko teräväkärkiset korvat. Kaunis kaula. Riittävästi kulmautuneet raajat, joissa luusto saisi olla voimakkaampi. Hyvä rungon voimakkuus. Häntä saisi kiinnittyä ylemmäksi ja kiertyä napakammin. Ei aivan parhaassa turkissa.
Kuva: Katja Rantala 22.4.2017
















"Sera on todella fiksu, joskin itsepäinen ja melko vilkas koiraneiti, joka rakastaa ihmisiä ja tykkää tehdä ja olla mukana kaikessa, kunhan arvioi sen itselleen kannattavaksi. Seralla on pientä haukkuherkkyyttä, mutta koulutuksella ollaan saatu tilanne pääosin hallintaan. Sen sijaan Sera ei ole juuri moksiskaan kovista äänistä; ukkonen, tietyömaa tai edes ilotulitteet eivät ole ongelma. Autokyydeistä Sera ei oikein tunnu pitävän, pitkäkin  matka menee rauhattomana ulos pälyillessä kieli pitkällä läähättäen. Pahoinvointia ei sentään ole. Kesällä Sera nauttii vedessä loiskimisesta ja kahlaisi tai uisi mielellään suurimman osan päivää. Talvella taas parasta on pelto- ja metsäretket moottorikelkan jälkiä pitkin. 

Sera tulee melko hyvin toimeen muiden koirien kanssa, joskin samanikäisten kanssa täytyy hieman välejä selvitellä aluksi. Sera leikkii mieluiten yhden kaverin kanssa kerrallaan ja alkaa helposti paimentaa muita haukkumalla jos joukko on isompi. Seralla on kotonaan kaverina nuorempi lappariuros, jonka tämä on ottanut hyvin vastaan, joskin välillä menee hermo pennun tungetteluun jolloin Sera vetäytyy itse omiin oloihinsa. Seralla tuntuisi olevan hyvinkin potentiaalia monenlaiseen harrastamiseen. Se tykkää käyttää nenäänsä, tehdä temppuja ja ottaa hyvin kontaktia. Sillä menee jonkinlainen "suoritus-moodi" päälle saadessaan ohjeita ja namipussin näkyessä. Ongelma vain on saada mielenkiinto pysymään yllä, jos tekeminen on liian toistuvaa ja hidastempoista, ei voisi kiinnostaa vähempää. 


Sera on todella ihmisrakas ja leimaantunut vahvasti omiin ihmisiin. Tästä syystä Seralla ilmeni alkuun jonkin verran eroahdistus oireita yksin jäädessään, mikä lähinnä ilmeni äänen käytöllä. Tämäkin helpotti onneksi ajan ja koulutuksen kanssa. Seralla oli päälle vuosikkaana tassuissa hiivatulehdus, joka hoidettiin, mutta kosteaksi jääneet tassut aiheuttavat yhä aika ajoin lieviä oireita jotka tosin pysyvät hyvin kurissa tassujen kuivaamisella ja tarvittaessa puhdistamisella. Sera on ihana pieni sähikäinen joka tekee kaiken täysillä - niin hyvässä kuin pahassa."

~ Terveisin Seran kotijoukot







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti