keskiviikko 5. kesäkuuta 2019

Pimun ja Pikin pennut 2019

Pimu ultrattu tiineeksi alkuviikosta eli pentuja odotellaan syntyväksi Juhannuksen jälkeisellä viikolla.





Saletisti Bimu Bianca Paukapää Eldorado
Silmät tark. 3/19 ok 5/18 ok
Prcd-PRA Terve A Terve A
Pompen Ei testattu Terve A
DM Ei testattu Ei testattu
Lonkat C/C (indek. 91) A/A (indek. 113)
Kyynärät Ei testattu 0/0
Polvet Ei testattu 0/0
Näyttelyt EH ERI SA


Yhdistelmä koiranetissä

Yhdistelmä jalostustoimikunnan hyväksymä (4/2019)

Pimun tulo maailmaan oli hyvin dramaattinen. Tämän sisaret Rocky ja Nuppu syntyivät normaalisti, mutta sitten lähdettiinkin jo eläinlääkärin pakeille. Pimu oli viimeinen, joka vatsasta ulos leikattiin ja ainoa joka jäi eloon. Pimu sijoitettiin emänsä omistajalle ja sovimme, että astutamme tämän mahdollisimman nuorena vättääksemme emän komplikaatiot (Peppi oli yli viisi vuotias ensisynnyttyjä). Pikin valitsimme Pimpulle urokseksi, koska se täydentää Pimpun puutteita niin luonteen kun ulkonäön osalta. Piki on erittäin reipas yksitoista vuotias ja pennuista odotetaankin mukavia aktiivisia perhekoiria, joilla voisi taipumusta olla myös harrastuspuolelle.



Pimu (eli Pimpom eli Pimpula eli Pimpu - rakkaalla lapsella on monta nimeä) on erittäin omistajapeilaava koira. Toisin sanoen se hakee vastaukset mallista sen sijaan, että se ratkaisi ne itse. Pimpu on kasvanut emänsä siiven alla, joten tämä on vain vahvistanut tätä käytöstä. Aivan ovimatto koira ei kuitenkaan ole. Pimulta löytyy terävyyttä ja se on liiankin omistushaluinen ruokansa ja lelujensa kanssa. Mietin pitkään onko Pimu liian epävarma ja heikkohermoinen jalostukseen, mutta muutamien hoidossa olojen jälkeen tulin kuitenkin siihen tulokseen, että huoleni oli turha. Pimulla on erinomainen laumavietti, sitä voi pitää huoletta vapaana ja se on ihmisen kanssa hyvin nöyrä. Toisilta koirilta se vahtii ruokaansa ja lelujaan jonkin verran ja koirakohtaamisissa se murisee epävarmuuttaan. Alkujännityksen jälkeen toimii kuitenkin ongelmitta vieraassa laumassa. Oikean ohjaajan kanssa Pimpu on oppinut asiat kerrasta ja miellyttämisen haluakin löytyy.

"Piki on musta suomennlapinkoirauros. Oikea herrasmies ja sydäntenmurskaaja. Rakastaa kaikkia paljon ja koko sydämestään. Syntynyt v. - 07 Tervolassa ja asustellut koko ikänsä täällä Suonenjoen maaseudulla. Tottunut matkustamaan kotimaassa ja tulee myös vieraiden kanssa toimeen.  Lapsirakas ja koirakamut on kivoja, kerjää sujuvasti herkkuja kaikilta lempeällä katseellaan ja rapsutuksiahan ei koskaan voi saada liikaa. Joka aamu ja ilta on käytävä mamman vieressä ottamassa aamu- ja iltahalit. Ollut myös tosi kiltti, ei ole hajoittanut paikkoja koskaan. Ainut miinus on tuo riistavietti, ei voi pitää lainkaan irti, kun on heti menossa metsään jahtaamaan ja oravallekkin osataan haukkua." -Piki omistajan sanoin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti