keskiviikko 5. helmikuuta 2020

Saletisti Quagmire Isadora "Dora"

Perustiedot

Nimi: Dora [Saletisti Quagmire Isadora]
Rotu: Lapinporokoira narttu
Sukupuoli: Narttu
Syntynyt 10.12.2019
Kuollut: 13.7.2020
Väri: Merkkiriista

Terveyshistoria

Doralla epäiltiin lähes syntymästä asti vesipäätä tämän emän edellisessä pentueessa olleen vesipään vuoksi. 12.7.2020 illalla alkoi saada epileptistyyppisiä kohtauksia, joten lopetettiin 13.7.2020.

Doran päänmalli sai meidät epäilemään tällä vesipäätä lähes syntymästä saakka. Emme kuitenkaan viitsineet lopettaa pentua, jolla ei minkäänlaisia neurologisia tai fysiologisia oireita ollut pään muotoa lukuunottamatta. 4kk tarkastuksessa toimme esille epäilyksemme Doran näköviasta. Mitään varsinaista vikaa ei todettu, mutta eläinlääkärikin vahvisti, että normaalisti se ei näe. Doralla tuntui olevan vaikeuksia seurata varsinkin pään ylitse kulkevaa liikettä. Se eli kuitenkin täysin normaalisti eikä koskaan törmäillyt mihinkään, vaikka ei koskaan oppinutkaan ottamaan namia kiinni ilmasta. 

Dora eli Matolainen oli aina iloinen vaikka uudet asiat sitä aluksi hirveästi jännittikin. Sopivasti se kuitenkin eli koronakevään ja -kesän, joten hirveästi uusia asioita sen pieneen elämään ei tarvinnut tuoda. Dora oppi luoksetulon supernopeasti, eikä sillä tarvinnut käyttää hihnaa kuin muutaman kerran. Se sai elää lyhyen elämänsä onnellisena 3kk vanhemman pennun kaverina painien, leikkien ja juosten.  

 






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti