torstai 4. tammikuuta 2018

Donnan ja Joikun pennut 2018

//EDIT//
Donnalla oli nk. hiljaiset juoksut eli se ei missään vaiheessa osoittanut minkäänlaisia juoksujen merkkejä, joten Donna jäi astuttamatta. Nähtäväksi jää tuleeko Donnalle enään normaaleja juoksuja.

Donna astutaan Joikulla tammikuun puolessa välissä




Vanilla's Honey Finnish Design Apris Joiku
Silmät tark. 10/16 ok 5/16 ok
Prcd-PRA Terve A Terve A
Pompen Normaali (N) Normaali (N)
DM Normaali (N) Kantaja
Lonkat B/B (indeksi 106) A/A (indeksi 106)
Kyynärät 0/0 0/0
Polvet Ok (15.1.2015 ei voimassa) Epävirallisesti ok
Luonnetesti 174
Näyttelyt ERI (2x serti Eesti) Jalostustarkastettu

Yhdistelmä Koiranetissä

Kun keväällä 2016 olimme käyneet hakemassa Joikun pois ja tämä automatkan aikana oli valloittanut sydämeni, mietin josko Joikusta olisi Donnalle sulhaseksi. Pieni katsaus sukutauluihin kuitenkin sai nuo suunnitelmat jäihin - en yleensä halua käyttää koiria, joilla on samoja nimiä neljässä polvessa. Seuraavan vuoden aikana tutustuin Joikuun paremmin ja suomenlapinkoirien 2000-luvun linjasiitos yhteen sukuun valkeni minulle kokonaisuudessaan. Yhteinen isoisoisä ei tuntunut enään niin hurjalta vaihtoehdolta, joten vuosi sitten laitoin JTK:lle kyselyä Joiku/Donna yhdistelmästä. Valitettavasti yhdistelmää ei hyväksytty. Itse asiassa mitään yhdistelmää ei hyväksytty, Donnan siskopuolella havaitun Addisonin vuoksi, joka nostaa Donnan riskikertoimen niin korkeaksi, että urosta, jolla ei suvussa ole lainkaan addisonia ei montaa ole.

Päätin siis jättää Joikun käyttämättä ja löysinkin kaksi urosta, jotka olivat JTK:n hyväksymiä (tosin nekin addison tai epilepsia huomautuksilla). Kesällä 2017 oli tarkoitus matkustaa astutusmatkalle Joensuuhun, mutta auton hajottua suunnitelmat peruuntuivat. Mietin tuolloin pitäisikö sittenkin käyttää Joikua, joka kuitenkin asuu tuossa 2 km päässä. Päätin kuitenkin siirtää astutuksen talvelle. Ja ehkä myös löytäisin JTK:n hyväksymän uroksen, jolla ei olisi huomautuksia. Auto ongelmat kuitenkin jatkuivat syksyllä ja Donnan silmätarkki siirtyi joulukuulle, minkä vuoksi JTK:n hyväksynnän ja Donnan juoksujen kanssa tuli aika tiukka aikataulu. Donnan juoksut lopulta alkoivat uutena vuotena ja nopean laskutoimituksen jälkeen tajusin, että tärpit sattuvat 13-16.1. tienoille. Juuri tuona välinä olen auttamassa isääni tämän kaihileikkauksessa. Ei siis oikein mahdollisuutta lähteä Turkuun tai Rovaniemelle astutusreissulle...

Niimpä otin tämän kaiken merkkinä siitä, että Donnan on tarkoitus saada pennut Joikulle. Molemmat koirat ovat vanhempia ja siten varmasti itse terveitä. Molemmat koirat ovat vahvaluustoisia ja miellyttäviä luonteeltaan; ne tulevat hyvin toimeen toisten koirien kanssa ja ovat erittäin ihmisläheisiä. Joikussa olen rakastunut sen "vanhanaikaiseen" ulkomuotoon ja avoimeen, luottavaiseen luonteeseen. Moni aivan super ihana koira ei välttämättä ole superihana pohjimmiltaan - ne on vain superihanasti kasvatettu/koulutettu. Joiku on hiomaton timantti, tarhaan hylätty ja kaltoin kohdeltu uroskoira, joka uskomattoman nopeasti oppi kotikoiran tavoille ja jonka avoimuus niin ihmisiä kuin toisia koiriakin kohtaan on luontaista, ei opetettua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti