sunnuntai 26. maaliskuuta 2017

Saletisti Poro-pennut 1 vko

Kyllä koirankasvatus on mukavaa.

Pentujen ensimmäisen vuorokauden aikana, viimeinen pentu pääsi todennäköisesti hieman kylmähtämään ja muttui hiljaiseksi ja veteläksi. Annoimme pennulle hieman lämminvesipullohoitoa ja kun pentu sitten suostui syömään huokaisimme helpotuksesta. Kunnes pentui alkoi huutamaan. Tämä onneksi oli todennäköisesti vain väsymys-itkua, koska loppui lopulta kun sai kunnolla unen päästä kiinni eikä sen jälkeen merkittävää kiljumista kuulunut.

Paisunut alatissi, joka ei pennuille kelvannut.
Viime aikoina on tietoisuuteeni tullut useita tissitulehduksia. Näiden pitäisi olla suhteellisen harvinaisia, mutta syystä tai toisesta ne ovat tänä keväänä olleet suhteellisen yleisiä - ainakin omassa lähipiirissäni. Kun Viiran alimmat tissit paisuivat pinkeiksi eivätkä pennut suostuneet niistä juomaan; luonnollisestikin huolestuin aikalailla. Oli vielä sunnuntai, joten eläinlääkäriin juoksun sijaan aloitin kotihoidon. Haudoin tissejä minuutin-pari kuumaan veteen kastetulla pyyhkeellä, jonka jälkeen lypsin tissiä kunnes se oli "löllö". Selvisimme (toivottavasti) säikähdyksellä.Todennäköisesti tissi olivain tukossa ja liian täynnä. Näiden operaatioiden jälkeen kun siirsin pentuja kyseiselle tissille, pojat suostuivat tästä tissistä juomaan ja nyt kaikki tissit ovat normaalit.

Pennut ovat nyt viikon vanhoja ja suhteellisen huolettomia alkujännitysten jälkeen. Kaikkien paino on noussut epätasaisen tasaisesti. Kukaan pennuista ei ole kiilannut selvään kärkeen vaan, jos pojatovat painossa kiilanneet tyttöä edelle, seuraavana päivänä tyttö on poikia edellä. Tasapainoisen tästä kuitenkin tekee se, että pentujen ollessa nyt 7 vrk ikäisiä ja painaessa n. 700g, painoeroa on vain 25g painavimman ja kevyimmän välillä :)



Poika 1 - merkkivärinen

Tyttö 1 - riista

Poika 1 - merkkivärinen. Saletisti Saksikäsi Edward "Eetvartti"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti