lauantai 27. helmikuuta 2016

Pentuja!

Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä pääsin todistamaan ja hieman avustamaankin ihka ensimmäistä syntymää eli Saletisti kennelin A-pentuetta. 

21.2.2016 syntyi siis kaksi narttua ja neljä urosta. Ensimmäiset neljä pentua syntyivät tunnin sisällä. Luulimme jo synnytyksen olevan ohitse kunnes viiden pentu syntyi. Donna rauhoittui jo nukkumaan, joten menin itsekin pehkuihin, mutta aamulla pesää siivotessa viiden sijasta löytyikin kuusi pentua. 

Kaikille pennuille on jo alustavasti omat ihanat kodit. Tässä lapsukaiset 6 vrk ikäisinä.

Huomasin synnytyksen alkaneen kun tämä poika päästi ensimmäisen äänähdyksen. Poika on muutenkin äännekäs ja
ehdottomasti äänekkäin tissillä. Jo nyt todella tomera ja päättäväinen poitsu. Pojista toisiksi pienin.
Tämä tyttö oli varmaan tullut samaan aikaan ensimmäisen pennun kanssa. Donna ei lainkaan tajunnut, että tällä oli pentu pyllyssä kiinni. Jouduin itse siivoamaan kalvon ja lopulta sitomaan ja leikkaamaan napanuoran. Ekan pojan rinnalla
ehdottomasti äänekkäin pennuista.
Kolmas pentu ja toinen tyttö. Kaikki sujui tämän kohdalla loistavasti. Tyttö on pentueen pienin ja rauhallisin.
Käydään tisulla syömässä ja mennään tämän jälkeen nukkumaan. Ihana pikku tyttö.

Neljäs pentu oli selkeästi joukon isoin ja tämä 426g syntyessään painanut jötkäle painoi 5vrk ikäisenä 662g. Pikku pojalta jäis kiireessä yksi sukka matkan varrelle. Sillä on nimittäin oikeassa takajalassa vain aavistus valkoista.



Viides ja toisiksi isoin pojan jötkäle. Luulimme jo pentujen olleen siinä, mutta tämä tulla pulskahti vielä. Aluksi
kyseenalaistin tämän elinkelopisuuden. Mielestäni kuono näytti isolta ja poitsu näytti muutenkin kalalta kuivalla
maalla. Lähti kuitenkin itkemään ja syömään ihan normaalisti ja kaikin puolin on terve potra poika. Poitsu sai lempinimen Michael Jackson, koska oikeassa kädessä valkoinen hanska.

Viimeinen, mutta ei vähäisin. Tai no, pentueen pienin uros. Aamulla petivaatteita puhdistaessa tein laskutoimituksen ja viiden sijaan sain kuusi. Onneksi tällä oli pieni valkoinen pilkku niskassa niin saimme selville kuka kuudesta mustasta möhkäleestä oli uusin tulokas.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti