sunnuntai 25. tammikuuta 2015

Kuopion jalostuspäivät 25.1.2015

Viikon lomareissu Kuopioon huipentui jalostusviikonloppuun. Valehtelisin jos väittäisin, että olisin jaksanut lauantaina raahautua kuuntelemaan luentoja sisä-ja tukielinsairauksista, pennun hoidosta ja kasvatuksesta sekä autoimmuunisairauksista - toivon mukaan nuo löytyvät netin kätköistä jälkikäteen. Sen sijaan sunnuntaina kävimme pyörähtämässä Donnan kanssa kehässä tuloksella ERI ja narttujen AVO4. Hienosti siis meni, juttelimme monien hienojen koirien kanssa ja tapasimme niin Donnan kasvattajan kuin Donnan isän omistajaa. Ihanin yllätys oli kuitenkin Bertta a.k.a VH No Fear eli Donnan viimekesäinen tytär, joka yuli hienosti pikkupentujen neljänneksi: samalle sijalle kuin äitinsä ;)

Ahkerasti kävin rapsuttelemassa uroksia eli testailemassa karvan karkeutta ja eritoten Erätytön Unelias Upseeri ja Staalon Gategeeper pistivät positiivisesti silmään. 

Tässä kuitenkin se tärkein eli Donnan näyttelyarvostelu:
4 v. Jäntevä, hyvä luustoinen ja runkoinen nuori narttu. Riittävät kulmaukset edessä ja takana, mutta etuosa saa tiivistyä. Oikea päänmalli ja ilme. Hyvä purenta ja korvat. Vahva kuono. Hyvä karvanlaatu. Etuliikkeet saisivat olla tiiviimmät, mutta hyvä vaivaton sivuaskel ja säilyttää ylälinjan.
Tuomarina Saija Juutilainen

En tiedä kenen koiraa Juutilainen katsoi, koska ei ton kuonoa ole kyllä koskaan vahvaksi haukuttu. Ja aika pehmoinenhan tuo turkkikin on ;)

Kaiken kaikkiian kivahan täällä Kuopiossa oli käydä - täytyy tulla uudemmankin kerran :) 

Tässä tuleva näyttelykehien tähtönen; Daim 5,5kk


Vanilla's Honey No Fear (eli Donnan pentu)







VH No Fear ja VH Finnish Design - tytär 6kk ja emä 4v siis :)

 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti